Regim hotelier Roman

Cazare in regim hotelier in Roman

Nu sunt oferte de cazare in acest oras. Fii primul care adauga o proprietate!

Cazare in regim hotelier Roman

Ai o unitate de cazare in regim hotelier?​

Adauga oferta ta pe site si incepe sa faci bani

Cazare in centrul orasului​

Cauta cazare in regim hotelier aproape de punctul tau de interes​

Rezervare imediata​

Rezerva usor si rapid proprietatea care corespunde criteriilor tale​

Te simti ca acasa​

Poti numi acasa locul care iti ofera ceea ce acasa nu-ti lipseste​

Ce poti vizita in Roman?

Roman este un oraș situat în județul Neamț din nord-estul României. Deși nu este la fel de cunoscut ca alte orașe mari din țară, există câteva obiective interesante pe care le puteți vizita în sau în apropiere de Roman:

Muzeul Roman: Acest muzeu prezintă istoria și cultura orașului Roman și a zonei înconjurătoare. Vei găsi exponate legate de istoria locală, tradițiile, artizanatul și alte aspecte culturale ale regiunii.

Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena: Această catedrală ortodoxă este un important punct de referință în oraș. Arhitectura sa impresionantă și frumusețea interioară fac ca această catedrală să fie un loc potrivit pentru vizită sau rugăciune.

Parcul Roman: Un loc plăcut pentru plimbări relaxante și recreere, Parcul Roman oferă spații verzi, alei, bănci și o oază de liniște în mijlocul orașului.

Monumentul Eroilor: Acest monument comemorează jertfa eroilor căzuți în diferite conflicte. Este un loc de omagiu și reflecție, care poate fi vizitat pentru a cinsti memoria celor care au luptat pentru țară.

Mănăstirea Agapia: Deși nu se află chiar în orașul Roman, Mănăstirea Agapia este situată în apropiere și merită menționată. Este una dintre cele mai mari și mai vechi mănăstiri din România, cu o frumoasă biserică și o atmosferă liniștită.

Mănăstirea Neamț: Această mănăstire ortodoxă este una dintre cele mai vechi și mai importante mănăstiri din România. Arhitectura sa impresionantă, biserica frumos decorată și peisajul înconjurător fac din acest loc un obiectiv turistic deosebit.

Cheile Bicazului și Lacul Roșu: Această zonă oferă un peisaj spectaculos, cu stânci impresionante și un lac de un frumos albastru-roz. Puteți face drumeții, excursii cu barca pe lac sau pur și simplu admirați frumusețea naturală a locului.

Cetatea Neamțului: Situată în apropiere de Târgu Neamț, această cetate medievală este înconjurată de peisaje pitorești și oferă o priveliște impresionantă asupra împrejurimilor. Este un loc potrivit pentru pasionații de istorie și arhitectură.

Biserica de lemn Pângărați: Această biserică tradițională de lemn este un exemplu frumos al arhitecturii tradiționale din zonă. Este inclusă în patrimoniul UNESCO și este un loc liniștit și autentic de vizitat.

Cetatea Rupestră Sihăstria: Această cetate rupestră este săpată în stâncă și oferă o priveliște deosebită asupra văii Bistrița. Este un loc de meditație și rugăciune, dar și de explorare a frumuseții naturale.

Cascada Duruitoarea: O cascada impresionantă cu apă cristalină situată în apropiere de orașul Bicaz. Este un loc minunat pentru iubitorii de natură și aventură.

Complexul Muzeal Neamț: Acest muzeu oferă o privire asupra istoriei, culturii și tradițiilor județului Neamț. Include mai multe muzee și expoziții care ilustrează viața și evoluția zonei.